Aankondiging workshops, (basis)cursussen, lezingen, Alle nieuwsberichten

Zomercursus ‘Keramiek’

Vrijdagmiddag 26 juli en vrijdagmiddag 6 september 2019
van 13.30 tot 16.30 uur.
o.l.v. Ineke Koops.

Voor zowel beginners als gevorderde keramisten komt Ineke Koops, van atelier Kerineke,  op vrijdag 26 juli naar Castricum om een workshop keramiek te geven. Onder haar leiding maak je een bord, kom of schaaltje en dat kan zo uitgebreid als de techniek het voor de cursist toelaat. Wie gewend is met klei te werken kan de vorm wat moeilijker maken. Daarna worden bloemen, grassen of bladeren, die zelf meegebracht mogen worden, in de klei gedrukt en kan het werk na het droogproces gebakken worden.

Op vrijdagmiddag 6 september wordt een gedeelte van het kunstwerk met glazuur gekleurd en een ander deel met oxide ingewassen waarna het nogmaals gebakken moet worden.

Klei fascineert Ineke Koops al vanaf het moment dat zij het in handen kreeg. Zij maakt veelal vrije keramische vormen die organisch van aard zijn waarmee zij een moment van verstilling en rust wil laten ervaren. Haar werken zijn regelmatig op exposities en tijdens diverse kunstroutes rondom de Beemster te bewonderen.

Kosten:

  • Deelnamekosten cursus: € 30,00 voor leden en € 45,00 voor niet-leden.
  • Materiaalkosten (klei, glazuur en oxides en afbakken) € 12,00.

Cursusgeld uitsluitend contant betalen bij aanvang van de cursus. Dit cursusgeld wordt in mindering gebracht op de contributie als je besluit lid te worden.
Tot één week voor aanvang van de cursus kun je kosteloos annuleren, daarna is het volledige cursusgeld verschuldigd.

Aanmelden: