Aankondiging workshops, (basis)cursussen, lezingen, Alle nieuwsberichten

Zomercursus ‘Keukenlitho’

Woensdag 10 en donderdag 11 juli 2019
van 11.00 tot 15.30 uur
o.l.v. Hermine Groenendaal.

Een keukenlitho is een litho gemaakt met onder andere heel gewone spullen zoals coca cola en aluminiumfolie en is gebaseerd op het principe van elke litho waarbij vet en water elkaar afstoten. Eerst wordt er met lithokrijt of watervaste stift een afbeelding gemaakt op het aluminiumfolie. Vervolgens wordt er coca cola overheen gegoten en met  plantaardige olie de vette substantie eraf gehaald. Dan gaan we de afbeelding inrollen met drukinkt om het vervolgens door de pers te draaien. Vol spanning zien we dan het eindresultaat verschijnen.

Hermine is opgeleid aan de Rietveld Academie en afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten met de discipline grafiek. Naast docent bij Perspectief is Hermine lid van “De Onafhankelijken” in Amsterdam. Haar werk is te bewonderen op tal van exposities.

Kosten:

  • Deelnamekosten cursus: € 45,00 voor leden en € 65,00 voor niet-leden.
  • Materiaalkosten: € 10,00. Hermine zorgt dan voor alle benodigdheden en materialen. Het papier kunnen de deelnemers zelf meenemen of ter plekke kopen bij Hermine.
  • Koffie, thee en lunch: voor koffie en thee wordt gezorgd; wel graag zelf een lunchpakketje meenemen.

Cursusgeld uitsluitend contant betalen bij aanvang van de cursus. Dit cursusgeld wordt in mindering gebracht op de contributie als men besluit lid te worden.
Annuleren: tot één week voor aanvang van de cursus kunt u kosteloos annuleren, daarna is het volledige cursusgeld verschuldigd.

N.B. Wie wil kan wat tekeningen van huis meenemen ter inspiratie.

Aanmelden: