Alle nieuwsberichten

Zen-ervaring voor Jos en Marielle

Castricum – Heel tekenend en schilderend Nederland heeft de afgelopen weken kunnen genieten van project Rembrandt, waarbij alles in de strijd werd geworpen om elkaar af te troeven in kunst en kunde. In Castricum was zaterdag 13 april eveneens sprake van een schilder- en tekencompetitie, bij vereniging Perspectief aan de Van Oldenbarneveldtweg 37 in Bakkum. Geportretteerd werden hier Jos van Beest en Marielle Koeman. Jos en Marielle zijn in Castricum vooral bekend van Jazz in Bakkum.

Perspectief organiseert nu voor de zesde maal een poseersessie met bekende Castricummers. De evenementencommissie had voor dit jaar een duo weten te strikken. Een tiental amateurkunstenaars voelde zich geroepen hen vast te leggen op papier en doek. Buiten striemde de hagel tegen het Atelier; binnen was de sfeer heel gezellig.

Beiden vonden het poseren voor Perspectief heel leuk, en ook een hele eer. Was het niet lastig om constant naar een punt te moeten kijken?  Dat viel wel mee, vond Jos. “Het gaf je een soort Zen-ervaring”.  De eerste resultaten van de deelnemers – die nog wat tijd hebben om hun werk thuis af te ronden – werden met veel interesse bekeken. Jos en Marielle mogen bij de start van de Kunstfietsroute op 1 juni bij Perspectief het portret komen uitkiezen dat hen het meest aanspreekt.

Perspectief wist zich met het initiatief aardig in de kijker te spelen, want er waren zelfs twee deelneemsters uit Purmerend. Een van hen had de aankondiging in een Castricumse krant gelezen toen ze in het dorp was. Maria Heideveld verzorgde, zoals ook bij de vorige sessies, de technische begeleiding.

 Eerder waren te gast bij Perspectief voor de poseersessie: Burgemeester Toon Mans, Henny Huisman, Simone Veldt-Bakker, Elly de Waard en Siem Mooij. Voor het eerst was nu dus een tweetal aan de beurt.

Voor meer informatie over Perspectief: zie  de website: www.perspectiefcastricum.nl.