Alle nieuwsberichten

Steenhakweek 2019, 19 tot en met 23 augustus

Op maandag 19 augustus begonnen we met stralend weer aan onze zevende zomerhakweek: 14 deelnemers, waarvan 5 geen lid waren. Dit alles onder de bezielende leiding van Ada van Wonderen.

Henk Schneider: 80 jaar op 22 augustus

Ze had ons als thema meegegeven: VLIEGEN. Maar zware steen en het lichte vliegen gaan niet vanzelfsprekend samen. Deelnemers worstelden met het thema en konden op de de voorafgaande zaterdag al hun ontwerp bespreken. Het hielp enorm: op maandag bekeken we even als start elkaars stenen en ontwerp en om kwart over tien was iedereen aan de slag.

Ontwerpen van vleugels, vliegende figuren. Ook in de abstractie waren er prachtige ontwerpen. In het midden van de week deden we een rondje langs alle beelden om te zien waar iedereen was. Ook de natuur hielp een handje mee. Na een voorgaande week van veel regen was het prachtig weer, met alleen ’s nachts nog een bui en later in de week zelfs klachten over het te mooie weer.

Op vrijdag 23 augustus rondden we met een beeldbespreking deze inspirerende week af. Daarna hadden we een gezamenlijke, heerlijke en overvloedige lunch.

Ada hielp ons individueel verder: door een perspectief op wat het op langere termijn kon gaan worden, maar ook met praktische aanwijzingen waar je dan het beste kon beginnen. Daardoor konden we in een harmonieuze en plezierige groep met onze eigen energie en emotie de stenen te lijf. De beelden zijn nog ‘in statu nascendi’, maar de contouren tekenen zich al af. Met buitengewone resultaten, waarvan hier een foto-impressie. Ada, dank je wel.

Maarten Geerdes, 23 augustus 2019