Afgeronde workshops, (basis)cursussen, lezingen, Alle nieuwsberichten

Workshop Beeldhouwen in Hout, februari 2020

  • Datum: zondag 2 februari 2020,
  • Tijd: 10.00 tot maximaal 17.00 uur
  • Workshop o.l.v. Anja Jonker

Anja Jonker timmert al langer aan de weg als het gaat om beeldhouwwerken in hout. Zij heeft bij Perspectief al een ‘eigen’ houtgroep waar zeer fraaie houten kunstwerken gemaakt worden. Wij hebben Anja bereid gevonden om zondag 2 februari bij ons in het atelier een kennismakingsworkshop ‘beeldhouwen in hout’ te komen verzorgen.

De focus van deze workshop ligt op de contouren en het silhouet van het hout. Er wordt aanvankelijk gewerkt met beitel, guts en klopper en later, om het beeld glad af te werken, met rasp en schuurpapier. Om het voor zowel gevorderden als beginners aantrekkelijk te maken wordt er gewerkt in lindehout dat van nature een zachte houtsoort is. Tijdens deze workshop gaan we wegnemend vormen en werken in 3D. Voor het beeldhouwen in hout is het ook belangrijk dat je op een andere manier naar je materiaal kijkt. Zo krijg je een sterk beeld. Er wordt tot ongeveer 16.00 uur gewerkt waarna Anja de werken zal bespreken.

De kosten van deze workshop bedragen € 35,00 voor leden en € 50,00 voor niet-leden. Dit cursusgeld wordt in mindering gebracht op de contributie als men besluit lid te worden. Tot één week voor aanvang van de cursus kunt u kosteloos annuleren, daarna is het volledige cursusgeld verschuldigd.
De materiaalkosten bedragen € 5,00. Hierbij is inbegrepen het hout, gebruik van alle gereedschap en een gezamenlijke lunch.
Cursus- en materiaalgeld uitsluitend contant betalen bij aanvang van de cursus.

Let op. Deze workshop is volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Man-vrouw