Aankondiging workshops, (basis)cursussen, lezingen, Alle nieuwsberichten, Exposities georganiseerd (mede) door Perspectief, Exposities van leden

‘Bourgondische Kunst’ maken voor een tentoonstelling bij Wierenga

Wierenga sluit de deuren voorgoed

Het coronavirus en een klagende buurman hebben er voor gezorgd dat Wierenga zijn deuren voorgoed gaat sluiten. Vreselijk jammer!

Bob Wierenga, van het gelijknamige restaurant op het Bakkerspleintje in Castricum, speelde al langer met het idee om tijdens het wildseizoen in zijn restaurant een expositie te houden van stillevens zoals ze in de zeventiende-eeuw gearrangeerd werden. Wat een eer voor Perspectief dat hij bij onze vereniging aanklopte om deze expositie, met door Perspectief-leden vervaardigde kunstwerken, te mogen realiseren.

Wanneer?
zaterdag 4 april 2020 tussen 12.30 en 17.00 uur, èn
zondag 5 april 2020 tussen 11.00 en 17.00 uur.

Bob Wierenga zal zelf een stilleven-tafel, die bij ons in atelier 1 komt te staan, arrangeren met wild, fruit, wijn, kaas of anderszins. Bob en Hella Wierenga worden uitgenodigd om op zaterdag 4 april om 12.30 dit “kunstzinnige” evenement te komen openen. Daarna, tot 17.00 uur en zondag 5 april tussen 11.00 tot 17.00 uur, willen we zo veel mogelijk leden de mogelijkheid bieden naar Perspectief te komen om dit tafereel vast te leggen. Iedereen mag vrij inlopen om te komen werken in zijn favoriete techniek en je kan zo lang blijven als je wilt. De evenementencommissie zorgt voor koffie, thee of een ander drankje. We willen er een gezellig weekend van maken. Het is dan ook mogelijk om foto’s van het stilleven te maken zodat je je werk daarna thuis of met hulp van je begeleider in je eigen werkgroep kan afmaken.

Alle kunstuitingen zijn toegestaan: een klein of een heel groot werk, een groepswerk, een realistisch werk, een aquarel, een collage, een stenen, glazen of geboetseerd werk, een abstract werk of wat je maar bedenken kan. Bob stelt een gevarieerde tentoonstelling juist erg op prijs.

Bij de aftrap van het wildseizoen in oktober 2020 zal in restaurant “Wier&Ga Eten en Drinken” deze tentoonstelling feestelijk worden geopend. Tijd genoeg dus om je werk verder af te maken al dan niet met hulp of aanwijzingen van je groepsdocent.

In verband met de organisatie zouden we het op prijs stellen als de deelnemers zich via de lijsten op de deur aanmelden zodat we steeds voldoende plekken kunnen creëren.

We hopen dat veel leden hun talenten zullen aanwenden om gezamenlijk als Perspectief dit bijzondere evenement tot een succes te maken!