Aankondiging workshops, (basis)cursussen, lezingen, Alle nieuwsberichten

Tweedaagse zomerworkshop ‘Dieren in Glas’

  • datum en tijd: maandag 17 augustus 2020 van 9.30 tot 15.00 uur en woensdag 19 augustus 2020 van 9.30 tot 11.30 uur,
  • o.l.v. Thea Bremer, Gert-Jan Schouten en Marja Boeters

Tijdens deze cursus gaan de begeleiders van Perspectiefs glasfusion-groep de cursisten helpen bij het maken van een glazen dier. Op maandag beginnen we met het maken van een ontwerp om het vervolgens in één of meerdere van de vele frisse kleuren Bull’s Eye Glas te construeren. Gelijk daarna zal het kunstwerk in onze oven omgesmolten worden tot één geheel.

Op woensdag gaan we met glasdeeltjes structuur op het beeld aanbrengen. Door middel van ‘tack fusen’ smelten deze deeltjes wel vast aan het kunstwerk maar behouden hun vorm. Zo ontstaan veren, schubben, een vacht of anderszins. Het werkstuk wordt daarna voor de tweede keer gefused en kan dan naar wens los neergezet worden of op een sokkel geplaatst worden.

De kosten voor deze cursus bedragen € 70,00 voor leden en € 85,00 voor niet-leden. Dit bedrag is inclusief stookkosten en 1 kg Bull’s Eye glas. Wil je groter werken en heb je dus meer glas nodig, dan is dit ter plekke te koop voor € 22,00 per kg.

Cursusgeld uitsluitend contant betalen bij aanvang van de cursus. Dit cursusgeld wordt in mindering gebracht op de contributie als men besluit lid te worden.Tot één week voor aanvang van de cursus kunt u kosteloos annuleren, daarna is het volledige cursusgeld verschuldigd.

Graag zelf een lunchpakketje meenemen. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Aanmelden: