Aankondiging workshops, (basis)cursussen, lezingen, Alle nieuwsberichten

Perspectief weer actief

Schilderen

Lange tijd waren de ateliers van Perspectief gesloten en konden de leden niet aan het werk. Velen hebben dit als een groot gemis ervaren. Inmiddels hebben we groen licht gekregen, zijn de diverse werkgroepen weer opgestart en heeft menig Perspectieflid de weg naar de Duinrandateliers weer gevonden. Om dit groots te vieren wil het bestuur haar leden diverse gratis workshops aanbieden op donderdagmiddag 21 oktober en vrijdagmiddag 22 oktober van 13.30 tot 16.30 uur. Beide middagen worden feestelijk afgesloten met een gezamenlijk drankje en hapje.
Let op: aanmelden kan uitsluitend via de invulformulieren in de gang van ons atelier.

Programma

Donderdag 21 oktober van 13.30 tot 16.30 uur

  • Martin HeijnenTekenen of schilderen naar naaktmodel. Het eerste uur wordt gebruikt om er weer een beetje in te komen en daarna neemt het model twee maal een langere pose aan. Er kan gewerkt worden in ieders vrije techniek maar voor een meer impressionistisch of expressief resultaat geeft Martin advies. Materiaal graag zelf meenemen, zo nodig kan er gebruik gemaakt worden van aanwezig papier, acrylverf en kwasten.
  • Marja Proper: Klein beeldje boetseren in was. Na het maken van een armatuur van zacht koperdraad kan daar omheen in boetseerwas een mens of dierenfiguur geboetseerd worden. Hierbij wordt rekening gehouden met de specifieke eigenschappen van de was en hoe die het beste kan worden aangebracht.
  • Dora Overmars: Aquarel schilderen. Tijdens deze workshop wordt er nat in nat gewerkt aan een echt mooie lucht met zeegezicht of een duinlandschap. Indien mogelijk, graag zelf materiaal meenemen.
  • Thea Bremer: Schilderen op glas. Er wordt geschilderd met glaspoeder. In de oven smelt dit poeder helemaal samen met de glasplaat. Er wordt tijdens deze workshop dus geen glas gesneden. Het eindresultaat van deze techniek is heel anders dan andere glastechnieken.

Vrijdag 22 oktober van 13.30 tot 16.30 uur

  • Joke Vink: Abstract. Tijdens deze workshop wordt plezier gemaakt met verf, kleur en dansende penselen. Daarnaast wordt er met ieders eigen inzicht, creativiteit en technische vaardigheid lijn gebracht in het werk. Een ontdekkingstocht dus waarbij iedereen volop ruimte krijgt om zijn eigen ingevingen te volgen. Indien mogelijk graag zelf verf, kwasten en groot papier meenemen.
  • Maria Heideveld: Linosnede in meerkleurendruk. Dit kan op twee manieren bereikt worden: met twee platen kan een 4-kleurendruk grafiek gemaakt worden of met één plaat, waarbij je tussen elke druk wat wegsnijdt, een 4- of 6-kleurendruk. In ieder geval is het resultaat altijd verrassend.
    Wie zelf een guts heeft deze graag meenemen.
  • Afke Spaargaren: Druksels a la Hendrik Nicolaas Werkman. Het thema van deze workshop is de serie Amsterdam-Castricum van Werkman naar aanleiding van zijn bezoek aan de Castricumse Kunstkelder tijdens de oorlog. Er zal gewerkt worden met afbreekmes en papier, sjablonen en verfrollers.
  • Marja Proper: (Zelf)portret in klei in reliëf. In één middag kan een twee dimensionaal portret gemaakt worden. De cursist kan kiezen uit een zelfportret met behulp van een spiegel of een portret van een mede-cursist in tweetallen. Er is aandacht voor de afzonderlijke stappen van het maken van een reliëf, de uiteindelijke vormgeving en de gelijkenis.

Om iedereen een kans te geven om mee te doen, slechts inschrijven voor één workshop per persoon.

Aanmelden: Uitsluitend via de invulformulieren in de gang van ons atelier.

Druktechnieken