Afgeronde workshops, (basis)cursussen, lezingen, Alle nieuwsberichten

Basiscursus Tekenen, januari – februari 2022. Let op: de tijden van deze cursus zijn aangepast!

basiscursus tekenen

Data en tijden:
Vrijdagmiddag 21, 28 januari, 4, 11, 18 februari en 4 maart 2022,
van 13.30 tot 16.00 uur.
Onder leiding van Fré Ham.

Voor mensen die op een leuke manier in zes lessen kennis willen maken met tekenen start Perspectief op vrijdagmiddag 21 januari weer een basiscursus tekenen. We werken op groot formaat papier voornamelijk met houtskool naar stillevens. Tijdens de laatste lessen komt er meer kleur in de tekeningen.

Deze cursus staat onder leiding van de ervaren kunstenares en docente Fré Ham die een gedegen tekenopleiding genoot aan de Wackers academie in Amsterdam. Omdat tekenen de basis is van de meeste kunstuitingen, leert Fré ons te tekenen wat je ziet en niet wat je denkt te zien. Verder worden behandeld onderwerpen als perspectief, verhoudingen, compositie en toonwaarde (kleurcontrasten). Zo leren de cursisten hoe te kijken naar een onderwerp om het daarna zelf op papier te zetten.

De kosten voor deze cursus zijn: € 75,- voor leden en € 100,- voor niet-leden. De materiaalkosten bedragen € 12,50. Het cursusgeld èn de materiaalkosten uitsluitend via pinbetaling aan de docent bij aanvang van de cursus (tijdens de eerste les). Voor niet-leden geldt dat dit cursusgeld in mindering wordt gebracht op de contributie als men besluit lid te worden.

Tot één week voor aanvang van de cursus kunt u kosteloos annuleren, daarna is het volledige cursusgeld verschuldigd.

Het bestuur van Perspectief heeft er alles aan gedaan om onze ateliers volgens de richtlijnen van het RIVM in te richten.

Aanmelden via:

  • dit aanmeldingsformulier.
  • Of mail naar: Margriet Katoen, mail: activiteitenperspectief@gmail.com