Afgeronde workshops, (basis)cursussen, lezingen, Alle nieuwsberichten

Workshop Glas schilderen, zaterdag 9 april 2022

Schilderen op glas

Datum en tijd:

Zaterdag 9 april 2022,
14.00 tot 16.00 uur.
Onder leiding van Thea van Bremer

Dat Perspectief een enthousiaste glaswerkgroep heeft is genoegzaam bekend. Er wordt daar volop glas gesneden, bewerkt en gefused. Glasfusen is het versmelten van glas waarbij stukjes glas samengevoegd worden door ze gedeeltelijk te versmelten in een speciale oven. Er kan ook op het glas geschilderd worden. Op een glasplaat wordt met speciale glasverf maar eventueel ook met frit, confetti, glasstukjes en / of  stringers een afbeelding gemaakt. De plaat wordt vervolgens in de oven versmolten tot één geheel.
Het mooie van glas is dat het licht doorlaat waardoor een fascinerend lichtspel kan ontstaan. Een schilderij op glas krijgt hierdoor een extra dimensie.

Om tijdens de workshop meer tijd te hebben om de glasplaat te creëren, wordt geadviseerd om thuis al na te denken over het ontwerp dat je op de glasplaat (20×20 cm) wil schilderen (met glasverf of stukjes glas e.d.) en als schets mee te nemen. 

Kosten: € 25,00 voor leden en € 35,00 voor niet-leden, inclusief materiaal. Cursusgeld (zowel voor leden als niet-leden) uitsluitend via pin te betalen bij aanvang van de cursus.

Tot één week voor aanvang van de workshop kunt u kosteloos annuleren, daarna is het volledige cursusgeld verschuldigd.

Het bestuur van Perspectief heeft er alles aan gedaan om onze ateliers volgens de richtlijnen van het RIVM in te richten.

Informatie en/of aanmelden:

  • bij Margriet Katoen, e-mail: activiteitenperspectief@gmail.com, of
  • via dit formulier.
  • Een gedachte over “Workshop Glas schilderen, zaterdag 9 april 2022”

    Reacties zijn gesloten.