Afgeronde workshops, (basis)cursussen, lezingen, Alle nieuwsberichten

Zomercursus ‘Durf Abstract’, 4 en 5 augustus 2022

Data en tijden:

Donderdagmiddag 4 en vrijdagmiddag 5 augustus 2022,
13.30 tot 16.30 uur,
o.l.v. Jaap van der Dussen

N.B. Zowel deze cursus als de cursus die gepland staat voor 11 en 12 augustus zijn helemaal volgeboekt. Er wordt derde cursus georganiseerd op 18 en 19 augustus. Voor deze cursus kunt u zich nog aanmelden.

Onze gastdocent, kunstenaar Jaap van der Dussen uit Heiloo, komt weer naar Perspectief! Tijdens zijn twee middagen durende cursus “Durf Abstract” laat hij de leden van Perspectief nader kennis maken met een andere manier van schilderen. Hij begeleidt ons met het loslaten van onze ingeslepen technieken hetgeen vervolgens tot verrassende resultaten zal leiden. Tijdens deze cursus gaan we experimenteren met acrylverf, een brede kwast en paletmes.

Jaap v.d. Dussen schildert bijna veertig jaar, aanvankelijk figuratief, maar in de loop der tijd steeds abstracter. Zijn werk werd geëxposeerd op diverse tentoonstellingen in Nederland, Frankrijk en Italië.

Materialen zelf meenemen:

  • minstens 2 doeken of geprepareerd board van minimaal 60×80 cm (liefst groter)
  • acrylverf (minstens blauw, rood, geel, wit en zwart)
  • brede kwasten, waarvan één van minimaal 6 cm. (zgn. spalter)
  • schildersmes van minimaal 10 cm.
  • pot of emmertje (minimaal 1 ltr.)
  • grote oude lap.

Kosten: € 35,00 voor leden en € 50,00 voor niet-leden. Dit cursusgeld wordt in mindering gebracht op de contributie als men besluit lid te worden. Cursusgeld per pin betalen bij aanvang van de cursus. Het cursusgeld voor niet-leden wordt in mindering gebracht op de contributie als men besluit lid te worden.

Tot één week voor aanvang van de cursus kunt u kosteloos annuleren, daarna is het volledige cursusgeld verschuldigd.

Het bestuur van Perspectief heeft er alles gedaan om onze ateliers volgens de regels van het RIVM in te richten.

Informatie over deze cursus bij Margriet Katoen, e-mail: activiteitenperspectief@gmail.com