Afgeronde workshops, (basis)cursussen, lezingen, Alle nieuwsberichten

Workshop Schapenvacht vilten, zondag 13 november 2022

Schapenvacht vilten

Datum en tijd:

Zondag 13 november 2022,
10.00 tot 17.00 uur.
Onder leiding van Carla Coenders

Helaas: deze cursus is volgeboekt.
Lees in het overzicht van komende workshops welke workshops en cursussen we de komende periode nog meer organiseren.

Bij het vachtvilten wordt aan de onderkant van de ruwe vacht een vilten laag met wol vastgemaakt. Dit ambachtelijke werk gebeurt door middel van warm water, zeep en intensief wrijven en rollen waardoor het viltproces op gang komt. Dit zorgt voor stevigheid van het kleed terwijl de mooie lokken in de vacht van het schaap behouden blijven. Deze vachten zijn door Carla persoonlijk geselecteerd: nadat de schapen zijn geschoren rijdt Carla jaarlijks naar Drenthe om een aantal mooie vachten uit te zoeken.

Hoewel iedereen welkom is, is het aantrekkelijk om met z’n tweeën te komen. In verband met het intensieve werk is het namelijk aan te bevelen samen aan één vacht te werken, ’s morgens voor de een en ’s middags voor de ander.

Kosten: € 35,00 voor leden en € 50,00 voor niet-leden, exclusief materialen. Voor alle materialen wordt gezorgd en kosten € 40,00.

Cursusgeld (zowel voor leden als niet-leden) uitsluitend via pin te betalen bij aanvang van de cursus. Tot één week voor aanvang van de workshop kunt u kosteloos annuleren, daarna is het volledige cursusgeld verschuldigd. Graag zelf een lunchpakketje meenemen. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Het bestuur van Perspectief heeft er alles aan gedaan om onze ateliers volgens de richtlijnen van het RIVM in te richten.

Mail voor informatie over de inhoud van de workshop naar Carla Coenders: carlacoenders@live.nl

Vragen over deze cursus?
Stuur een mail naar Margriet Katoen, e-mail: activiteitenperspectief@gmail.com

Een gedachte over “Workshop Schapenvacht vilten, zondag 13 november 2022”

Reacties zijn gesloten.