Afgeronde workshops, (basis)cursussen, lezingen, Alle nieuwsberichten

Workshop Beeldhouwen in hout, 11 december 2022

Vrouw-man beeld, gemaakt door Anja Jonker

Datum en tijd:

Zondag 11 december 2022,
10.00 tot 16.00 uur.
Onder leiding van Anja Jonker

Helaas: deze cursus is volgeboekt.
Lees in het overzicht van komende workshops welke workshops en cursussen we de komende periode nog meer organiseren.

Anja Jonker timmert al langer aan de weg als het gaat om beeldhouwwerken in hout. Zij heeft bij Perspectief al een ‘eigen’ houtgroep waar zeer fraaie houten kunstwerken gemaakt worden. Op zondag 11 december komt Anja bij ons in het Perspectief-atelier een kennismakings-workshop “Beeldhouwen in Hout” verzorgen.

De focus van deze workshop ligt op de contouren en het silhouet van het hout. Er wordt aanvankelijk gewerkt met beitel, guts en klopper en later, om het beeld glad af te werken, met rasp en schuurpapier. Om het voor zowel gevorderden als beginners aantrekkelijk te maken wordt er gewerkt in lindehout dat van nature een zachte houtsoort is. Voor het beeldhouwen in hout is het ook belangrijk dat je op een andere manier naar je materiaal kijkt. Zo krijg je een sterk beeld. Er wordt tot uiterlijk 16.00 uur gewerkt waarna Anja de werken zal bespreken.

De kosten van deze workshop bedragen € 35,00 voor leden en € 50,00 voor niet-leden. Materialen (inclusief koffie, thee en een kopje soep en gebruik van alle gereedschap) kosten € 5,00. Dit cursusgeld wordt in mindering gebracht op de contributie als men besluit lid te worden. Cursus- en materiaalgeld uitsluitend per pin betalen bij aanvang van de cursus.

Graag zelf een lunchpakketje meenemen.

Tot één week voor aanvang van de cursus kunt u kosteloos annuleren, daarna is het volledige cursusgeld verschuldigd.

Meer informatie over deze workshop?

  • Stuur een mail naar: activiteitenperspectief@gmail.com