Afgeronde workshops, (basis)cursussen, lezingen, Alle nieuwsberichten

Model-boetseer-vierdaagse, feb.-mrt. 2023

Model-boetseren

Datum en tijd:

Maandag 27 februari t/m donderdag 2 maart 2023,
9.30 tot 12.30 uur.
Onder leiding van Ton Rota

Helaas: deze workshop is volgeboekt.
Lees in het overzicht van komende workshops welke workshops en cursussen we de komende periode nog meer organiseren.

In de voorjaarsvakantie is het na een lange corona-onderbreking weer mogelijk om vier ochtenden naar model te boetseren onder leiding van kunstenaar Ton Rota. Ook deze keer gaat Ton de cursisten begeleiden bij het maken van een mensfiguur naar een aanwezig in sportkleding gekleed model.

Het beeld komt met de voeten in de klei te staan, waarbij zijn/haar handen zijn verbonden met een wand van klei. Het beeld leunt of duwt dus ergens tegenaan, of steunt ergens op. Op deze manier vormt deze zwarte of witte klei-figuur een onlosmakelijk geheel met vloer en wand en kan als één geheel veilig gedroogd en gebakken worden. Het aanwezige model neemt diverse houdingen aan, zodat iedere deelnemer een eigen houding kan kiezen. Denk er maar al vast over na!

Het resultaat wordt in de Perspectiefoven afgebakken, waarna het als pronkstuk in uw interieur kan dienen.

Deze cursus wordt door Ton gestructureerd begeleid om ieders creativiteit te stimuleren, waarbij ook gebruik gemaakt wordt van voorbeelden uit de Beeldende Kunst.

De kosten voor deze cursus bedragen € 70,00 voor leden en € 95,00 voor niet-leden. Als je na de workshop besluit om lid te worden van Perspectief, krijg je 25 Euro korting op de contributie. De stook-, materiaal- en modelkosten bedragen € 35,00.

Cursusgeld uitsluitend via pin betalen bij aanvang van de cursus. Tot één week voor aanvang van de cursus kunt u kosteloos annuleren, daarna is het volledige cursusgeld verschuldigd.

Informatie over deze workshop:

  • bij Margriet Katoen, e-mail: activiteitenperspectief@gmail.com.