Alle nieuwsberichten

Nieuwsbrief 9: verslag ALV, oproep, lezing en expositie

Nieuwsbrief 9 van Perspectief is verschenen op zondag 2 april. Met daarin een verslag van de algemene ledenvergadering die gehouden werd op vrijdag 31 maart. In het verslag aandacht voor de volgende punten:

  • Vernieuwing van het bestuur van Perspectief
  • Financiële ontwikkelingen
  • Verduurzaming: mogelijkheden en wensen
  • Verandering samenstelling en naam van de (voormalige) evenementencommissie (met dank voor de aftredende leden).

Een aantal belangrijke zaken die tijdens de ALV besproken werden en ook hier aandacht verdienen:

  • Er is nog geen kandidaat voor een nieuwe secretaris of penningmeester. We zijn dus nog hard op zoek naar iemand die die vacature wil vervullen. Wil je ons (en vooral: Perspectief) helpen? Ga dan eens praten met het bestuur over wat jij wil en kan bijdragen en hoe jij met jouw kwaliteiten het bestuur kan versterken.
  • We willen op zo kort mogelijke termijn airco’s en zonnepanelen installeren om te besparen op de energiekosten.
  • Er zijn diverse andere mogelijkheden genoemd om kosten te besparen. Sommige mogelijkheden hebben tot onrust geleid onder de leden (bijv. de mogelijkheid om minder een beroep te doen op de begeleiders en het uitbreiden van de vakantieduur. Het bestuur benadrukte dat beslissingen daarover zijn nog niet genomen en dat de leden bijeen geroepen zullen worden als er ingrijpende maatregelen moeten worden genomen.

Verder in deze nieuwsbrief een verslag van de lezing van Daniël Haans die hij gaf ter afsluiting van de ALV, over mijlpalen die ieder in zijn artistieke ontwikkeling doormaakt. En een berichtje over een expositie in Schoorl waar werk hangt van Joke Vink.

Klik hier om nieuwsbrief 9 van 2 april 2023 te lezen of klik hier om naar het overzicht van alle nieuwsbrieven en afleveringen van Perspectiviteiten te gaan.