Afgeronde workshops, (basis)cursussen, lezingen, Alle nieuwsberichten

Zomerworkshop ‘Schapenvacht Vilten’, zondag 2 juli 2023

Schapenvacht vilten

Datum en tijd:

zondag 2 juli 2023,
van 10.00 tot 17.00 uur.
Onder leiding van Carla Coenders.

Bij het vachtvilten wordt aan de onderkant van de ruwe vacht een vilten laag met wol vastgemaakt. Dit ambachtelijke werk gebeurt door middel van warm water, zeep en intensief wrijven en rollen waardoor het viltproces op gang komt. Dit zorgt voor stevigheid van het kleed terwijl de mooie lokken van het schaap behouden blijven.

Nadat de schapen zijn geschoren rijdt Carla naar Drenthe om een tiental mooie vachten uit te zoeken. Hoewel iedereen welkom is, is het aantrekkelijk om met z’n tweeën te komen. In verband met het intensieve werk is het namelijk aan te bevelen samen aan één vacht te werken, ’s morgens voor de een en ’s middags voor de ander.

De kosten voor deze workshop zijn € 35,00 voor leden en € 50,00 voor niet-leden. Voor alle materialen wordt gezorgd en de kosten daarvan bedragen € 30,00. Graag zelf een lunchpakketje meenemen. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Cursusgeld uitsluitend per pin betalen bij aanvang van de cursus. Tot één week voor aanvang van de cursus kunt u kosteloos annuleren, daarna is het volledige cursusgeld verschuldigd.

Als u na de workshop besluit om lid te worden van Perspectief, krijgt u € 25,00 korting op de contributie.

Informatie over deze workshop bij:

  • Carla Coenders: carlacoenders@live.nl
  • .
    Aanmelden voor deze workshop via:
  • mail: activiteitenperspectief@gmail.com,
  • het aanmeldingsformulier
  • .