Alle nieuwsberichten, Komende workshops, (basis)cursussen, lezingen

Cursus Portretboetseervierdaagse, 19-22 februari 2024

Ton Rota in gesprek met een deelnemer

Data en tijdstip:

Maandag 19 tot en met donderdag 22 februari 2024
van 9.30 tot 12.30 uur
Onder leiding van beeldend kunstenaar Ton Rota

In de voorjaarsvakantie is dit jaar gekozen voor portret-boetseren.   De cursisten gaan een ‘kop boetseren’ naar een aanwezig model door te beginnen met het boetseren van de totale, globale kop met hals op ware grootte; voor de stabiliteit op een beschikbare plank voorzien van een pen.

De cursus is als volgt opgebouwd:

  • Dag 1: De groep boetseert op de plank met pen de totale kop door eerst in samenwerking nauwkeurig het hoofd van het model op te meten met behulp van de beschikbare hulpmiddelen.
  • Dag 2: Vervolgens worden de details van het gelaat aangebracht. Deze werkwijze is nodig om zoveel mogelijk gelijkenis te verkrijgen.
  • Dag 3: Ieder kiest de mogelijkheid de kop geheel ruimtelijk te maken, dan wel half-ruimtelijk door het beeld met een af te platten achterhoofd op een tegel te monteren.
  • Dag 4: De kop wordt in eigen stijl afgewerkt en uitgehold. Na droging kan het beeld desgewenst gebakken worden in de keramiekoven.

Aandachtig kijken is belangrijk en ook erg leerzaam. Daarbij is goede begeleiding nodig om een geslaagd beeld mogelijk te maken. Je kunt erop rekenen dat het hele proces een boeiend avontuur wordt! Met elkaar beleef je daar ook veel plezier aan! Kleisoorten naar keuze. Ook zijn gereedschappen en materialen aanwezig. In de week van 26 febr. plannen we voor liefhebbers terugkom-momenten.

De kosten voor deze cursus bedragen, inclusief materialen en stookkosten, € 126,00 voor leden en € 156,00 voor niet-leden.

Het totale bedrag (cursusgeld, materiaal- en stookkosten) uitsluitend per pin betalen bij aanvang van de cursus. Tot één week voor aanvang van de cursus kunt u kosteloos annuleren, daarna is het volledige cursusgeld verschuldigd.

Als u na de workshop besluit om lid te worden van Perspectief, krijgt u € 25,00 korting op de contributie voor het eerste jaar lidmaatschap.

Aanmelden: