Alle nieuwsberichten, Komende workshops, (basis)cursussen, lezingen

Workshop krukje maken van vers hout, 25 februari 2024

Anja Jonker demonstreert hoe je hout kan bewerken

Data en tijdstip:

Zondag 25 februari 2024
van 9.30 tot 16.30 uur
Onder leiding van Anja Jonker

Werken met hart voor hout
Anja Jonker werkt met hart voor hout. Zij heeft zich in alle hout technieken bekwaamd. Bij Perspectief begeleidt zij een houtgroep waar fraaie werkstukken worden gemaakt.

Anja: ‘In een tijdperk waarin we veel informatie met hoofd en computer verwerken wil ik juist handwerk. We hebben allen een geweldige hand intelligentie en ook jij kan mooie dingen maken. Doe mee, lekker aards met de geur van vers hout… We gaan kloven, schaven en schuren.’

Zondag 25 februari maken we met cursisten een eigen krukje uit vers hout. We gebruiken eeuwenoude schrijnwerkers technieken. Alle benodigde gereedschappen zijn hiervoor aanwezig. Je zaagt met een trekzaag, klooft met een kloofmes een hele stam doormidden. En heb je wel eens van het spookschaafje of een avegaar gehoord?

Er bestaan al eeuwen oude handtechnieken om met vers hout te werken. Deze technieken zijn verrassend handig en ga je leren in deze workshop. Op een schaafbokje bewerk je de poten van je zitmeubel met het haalmes en boor je gaten met de avegaar. Je leert over de diverse gereedschappen, technieken, houtsoorten en oliën.

Omdat er in vers hout gewerkt wordt dat zich gemakkelijk laat bewerken is dit voor iedereen te doen. Iedere cursist gaat met een zelfgemaakt krukje naar huis. Er wordt gewerkt tot 16.30 uur, waarna Anja de werkstukken bespreekt.

De kosten voor deze 1-daagse workshop bedragen € 50,- voor leden en € 60,- voor niet leden. Het materialengeld, inclusief een koffie en thee en een kopje soep met stokbrood, bedraagt € 15,00. Voor de echt grote trek neem je zelf broodje mee. Houtbewerken maakt hongerig!

Het totale bedrag (cursus- én materiaalgeld) uitsluitend per pin betalen bij aanvang van de cursus. Tot één week voor aanvang van de cursus kun je kosteloos annuleren, daarna is het volledige cursusgeld verschuldigd.

Als je na de workshop besluit om lid te worden van Perspectief, krijg je € 25,00 korting op de contributie voor het eerste jaar lidmaatschap.

Aanmelden: