Alle nieuwsberichten, Komende workshops, (basis)cursussen, lezingen

Workshop Raku stoken, 9 maart en 20 april 2024

Data, tijdstip en locaties:

Zaterdag 9 maart 2024 (beeld maken) en 20 april 2024 (raku stoken)
van 10.00 tot 16.00 uur
Onder leiding van Jacqueline Fluitman
Locaties: ateliers Perspectief in Bakkum (9 maart) en Hoogegeest 21 in Akersloot

Jacqueline Fluitman werkt al zo’n 15 jaar met klei en vindt de mogelijkheden enorm groot. Zij houdt van experimenteren en daarvan was Raku stoken een van de leukste ontdekkingen. Zij vindt het leuk om cursisten kennis te laten maken met deze glazuur- en stooktechniek.

Op zaterdag 9 maart maken de deelnemers onder de deskundige leiding van Jacqueline een beeldje van een schaap. Deze eerste les vindt plaats in een atelier van Perspectief in Bakkum waar klei en gereedschap aanwezig zijn. De schapen staan daarna enkele weken “op het droge” en worden afgebakken in de oven van Perspectief.

Op zaterdag 20 april wijken we uit naar de prachtige thuislocatie van Jacqueline aan de Hoogegeest 21 te Akersloot. Hier zullen de deelnemers de beelden zodanig glazuren dat het effect van Raku stoken het beste tot zijn recht zal komen. Bij deze vorm van stoken komt zowel vuur als rook aan bod. De deelnemers zijn getuige van hoe unieke patronen en ontwerpen in het aardewerk ontstaan. Er zijn Raku glazuren beschikbaar bij Jacqueline.

Advies: trek gemakkelijke en wasbare kleding aan!

De kosten voor deze cursus bedragen € 85,00 voor leden en € 110,00 voor niet-leden. Het materiaal- en stookgeld, inclusief koffie en thee, bedraagt ongeveer € 10,=. Deze prijs is afhankelijk van het aan keren dat er gestookt moet worden en het aantal deelnemers (maximaal 20).
Op beide zaterdagen neemt iedereen zelf een lunch mee, voor thee en koffie wordt gezorgd.

Het totale bedrag (cursus- en materiaalgeld) uitsluitend per pin betalen bij aanvang van de cursus. Tot één week voor aanvang van de cursus kunt u kosteloos annuleren, daarna is het volledige cursusgeld verschuldigd.

Als u na de workshop besluit om lid te worden van Perspectief, krijgt u € 25,00 korting op de contributie voor het eerste jaar lidmaatschap.

Aanmelden voor deze workshop: