Glasfusion op dinsdagochtend o.l.v. Thea Bremer als meewerkend begeleider

Bij glasfusion wordt glas gesmolten of aan elkaar gehecht bij temperaturen tot 840 °C. Daarmee kunnen prachtige tweedimensionale beelden worden gemaakt. Met behulp van mallen kan ook driedimensionaal gewerkt worden.

In 2016 heeft Perspectief een begin gemaakt met glasfusion. Daarvoor zijn een oven, glas en gereedschap aangeschaft. We werken met Bull’s Eye glas; volgens kenners het mooiste glas.

Glasfusion is wel vrij duur. Het glas en het stoken moeten apart worden betaald. Glas kost gemiddeld €22 per kilo en het stoken van de oven kost €25 per keer, maar daar kunnen meestal 4-8 werkstukken tegelijk in.

Thea Bremer is meewerkend begeleider van deze groep. Zij is zelf deelnemer van de groep. Daarnaast helpt ze andere deelnemers als ze vragen hebben over de techniek, ze zorgt met anderen voor het in de oven plaatsen van de werkstukken en het stoken daarvan, en ze stelt de rekening op voor elke deelnemer afzonderlijk voor het verbruik van de door Perspectief aangeschafte materialen en voor het smelten van de werkstukken in de ovens.

De groep Glasfusion komt bij elkaar op dinsdagochtend, van 9.30 – 12.00 uur in atelier 3. Groepsvertegenwoordiger is Dré de Vries, mail: dre.beren@yahoo.com.

Werk van cursisten