Schilderen op maandagavond o.l.v. Daniël Haans

Daniël Haans aan het werk

De maandagavondgroep is ontstaan uit de voormalige schildergroep HUIB uit Akersloot. De bijeenkomsten vinden plaats op de locatie Akersloot in gebouw De Lelie.

Tijdens de lessen wordt ingezoomd op technieken, en hoe je het materiaal toe past of toe kunt passen wat is ingesteld op ieder zijn of haar startniveau. Grondbeginselen voor groei in het maken van kunst zoals perspectief, tekenen, penseeltechnieken, mengen komen uitgebreid aan bod. Het bijzondere is dat ondanks de grootte van een groep iedereen wel het idee heeft individueel les te hebben gehad. Dat koppelen de leerlingen ook terug.

Er heerst altijd een vrije en prettige sfeer. Niemand hoeft te schromen iets te vragen en ieder startniveau is welkom. Of je nu impressionistisch wilt gaan schilderen, modern of klassiek: je wordt meegenomen in deze zoektocht en er wordt opgebouwd vanuit de basis. Die aandacht voor technische ontwikkeling, het leren hoe je welk materiaal toe moet passen en hoe je net elke keer dat stapje meer haalt uit jezelf, is het waardevolle extra die de begeleiding geeft.

De begeleiding van deze groep is op de maandagavonden van 19.30-21.30 op de locatie Akersloot. Docent van deze groep is Daniël Haans; de vertegenwoordiger van de groep is Regina Muller.