Steenhakken op zaterdagmorgen o.l.v. Ada van Wonderen

BEELDHOUWEN IN NATUURSTEEN
Onder leiding van Ada van Wonderen

Op zaterdagmorgen wordt op de vroegere speelplaats van de Duinrandschool gebeeldhouwd in natuursteen. Dit noemen we de “steenhakgroep”.
Geschikt voor beginners en gevorderden. Je kunt zowel figuratieve als abstracte beelden maken. Je zorgt zelf voor een steen, maar bokken zijn aanwezig. Je werkt met spitsijzer en klopper, gaat geleidelijk meer soorten bijtels gebruiken en ook raspen, vijlen, schuurpapier.

Ada begeleidt op individuele basis en komt één keer per twee á drie weken. Ze leert je de techniek, maar ook hoe je een beeld bekijkt en vorm geeft. Van concept tot afwerking.

Bij (heel) slecht weer kunnen we ook binnen terecht, maar meestal is de overkapping voldoende en werken we ook in de winter en met slecht weer buiten door.

Een beeld maken kost wel tijd, de ervaren deelnemers maken 1-2 beelden per jaar. Maar je kan het ook eens proberen met een kleine steen en met wat van ons geleend gereedschap.

Ada van Wonderen begeleidt de groep; de vertegenwoordigers van de groep zijn Maarten Geerdes en Els Waal. De groep komt bij elkaar op zaterdagmorgen, van van 10.00 tot 12.00 uur. Ze werken buiten, achter de ateliers.

Werk van cursisten