Tekenen, schilderen en aquarelleren op vrijdagmorgen o.l.v. Paulus Baars

“De vrijdagmorgenwerkgroep heeft de traditie te werken in de natuur, naar de natuur. Als het weer het toelaat gaan we naar buiten, al was het maar om een schets te maken die in het atelier wordt uitgewerkt. We, dat wil zeggen: zij die dat willen. Ieder is vrij om daar aan mee te doen of niet.In het atelier kan vrij gewerkt worden, bijvoorbeeld naar een stilleven dat de begeleider of de deelnemer zelf heeft opgesteld. Maar er is ook alle ruimte om geheel vrij te werken, of het naturalistisch is of abstract: er is geen taboe. Men is vrij in de keuze van technieken en materialen. Of het aquarel, pastel,conté, gouache, acryl, olieverf of potlood of houtskool is. Ik, als begeleider, kan er in adviseren.

Mijn streven is zo mogelijk iedere deelnemer aan de werkgroep in die twee uur te helpen bij het oplossen van problemen bij het werken naar het door haar of hem vooraf gestelde einddoel. Daarbij probeer ik iets inzichtelijk te maken door bijvoorbeeld zelf mijn ‘oplossing’ te tekenen of te schilderen, niet in het werk van de deelnemer maar in een speciaal voor dat doel bestemde dummy.

Voorop blijft staan het plezier in het werken, waarbij ik er vanuit ga dat jezelf verbeteren het plezier verhoogt.”

De vrijdagmorgengroep ‘Tekenen, schilderen en aquarelleren’ staat onder begeleiding van Paulus Baars. Ze komen bij elkaar tussen 9.30 en 11.30 uur in atelier 1. De groep wordt vertegenwoordigd door Thea Bremer: thea.bremer@casema.nl, tel.: 06 – 14688728 en Gert Germans, tel.: 06 – 52452494,

Werk van cursisten