Cursussen en basiscursussen

Perspectief organiseert ook cursussen, zowel voor beginners als voor gevorderden. Een cursus omvat een aantal lessen die verspreid over een aantal dagen of weken worden gegeven.

Speciaal voor beginners organiseert Perspectief jaarlijks twee maal een basiscursus Tekenen èn een basiscursus Schilderen (dus totaal 4 cursussen) voor mensen die kennis willen maken met deze technieken. De basiscursus Schilderen is een vervolg op de basiscursus Tekenen, maar kan ook los hiervan gevolgd worden.

Eén basiscursus beslaat 6 lessen, die gegeven worden op zes achtereenvolgende weken. Aan de orde komen onderwerpen als perspectief, compositie en toonwaarde (kleurcontrasten). De basiscursussen worden gegeven door Fré Ham (in de periode januari-maart) en Afke Spaargaren (in de periode september-november).

Basiscursussen (en workshops) zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden.

Naast de basiscursussen organiseert Perspectief ook cursussen voor mensen die al (in enige mate) ervaring hebben met beeldende vormgeving. Zo worden in de zomervakantie speciale zomercursussen (en -workshops) georganiseerd waarin gewerkt wordt in de buitenlucht, aan nieuwe technieken of met nieuwe materialen.

Een overzicht van alle activiteiten die Perspectief organiseert is te vinden in de agenda. Een overzicht van alle activiteiten van Perspectief, waaronder workshops, is te vinden in de agenda. Welke workshops en (basis)cursussen de komende tijd op de agenda staan, is te vinden onder de tab ‘komende workshops en (basis)cursussen‘ (onder ‘Agenda’ of onder ‘Nieuwsberichten’).

Basiscursus tekenen