Nieuws

Aankondiging workshops, (basis)cursussen, lezingen, Alle nieuwsberichten

Zomerworkshop ‘Durf Abstract’

 • datum: donderdagmiddag 20 en vrijdagmiddag 21 augustus 2020
 • tijd: 13.30 tot 16.30 uur
 • o.l.v. Jaap van der Dussen

Onze gastdocent, kunstenaar Jaap van der Dussen uit Heiloo, komt nogmaals naar Perspectief. Tijdens zijn twee middagen durende workshop ‘Durf Abstract’ laat hij de deelnemers nader kennis maken met een andere manier van schilderen. Hij begeleidt ons met het loslaten van onze ingeslepen technieken hetgeen vervolgens tot verrassende resultaten zal leiden. Tijdens deze cursus gaan we experimenteren met acrylverf, een brede kwast en paletmes.

Jaap van der Dussen schildert bijna veertig jaar. Aanvankelijk figuratief, maar in de loop der tijd steeds abstracter. Zijn werk werd geëxposeerd op diverse tentoonstellingen in Nederland, Frankrijk en Italië.

Lees hier verder
Alle nieuwsberichten

De allereerste nieuwsbrief van het jaar 2021

Nieuwsbrief nummer 1 van 2021 verzonden naar de leden

In de allereerste nieuwsbrief van dit jaar, komen we met een belangrijke mededeling van het bestuur over de gevolgen voor Perspectief van de instelling van een avondklok en andere coronamaatregelen. Daarnaast is er informatie over de (helaas iets minder goede) financiële situatie van onze vereniging.

Klik hier nieuwsbrief nr. 1 van 2021 te openen (in een nieuw tabblad), of klik hier om naar het overzicht van alle nieuwsbrieven te gaan.

Alle nieuwsberichten

Nieuwsbrief 25 (15 december) verschenen

Nieuwsbrief 25 (15 december 2020) verschenen

Vandaag is nieuwsbrief 25 verschenen. Met daarin helaas de mededeling dat ook Perspectief de gevolgen ondervindt van de nieuwe lock-down. We moeten de ateliers sluiten. De sluiting zal, voor zover we nu kunnen overzien, tenminste 5 weken duren. We hopen dat we elkaar vanaf 19 januari 2021 weer kunnen ontmoeten in onze ateliers in De Duinrandschool.

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen, of bekijk hier het overzicht van alle nieuwsbrieven.

Alle nieuwsberichten

Nieuwsbrief 24 verschenen

Nieuwsbrief 24 verschenen op 28 november 2020

Gisteren is nieuwsbrief 24 verstuurd. Daarin onder andere informatie over de aanschaf van een CO2-meter om te kunnen nagaan of de ruimtes voldoende geventileerd zijn, mededelingen van de evenementencommissie en een oproep wie een artikel wil schrijven over de beelden in Castricum.

Klik hier om nieuwsbrief 24 te openen, of klik hier om naar het overzicht van alle nieuwsbrieven te gaan.

Alle nieuwsberichten

Perspectief is weer open!

Gelukkig duurde de (gedeeltelijke) lock-down deze keer niet zo lang als in maart en kunnen we na 2 weken de deuren weer openen. Natuurlijk wel met alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen: dat is door onze vrijwilligers weer perfect geregeld!

Nieuwsbrief 23 verschenen. We mogen weer open!

Lees alles over de openstelling, over de digitale kersttentoonstelling, over tentoonstellingen van de maandagochtendgroep en de expositie van Roderick Taylor in nieuwsbrief 23 van 18 november, of klik hier om naar het overzicht van alle nieuwsbrieven te gaan.

Aankondiging workshops, (basis)cursussen, lezingen, Alle nieuwsberichten

Workshop ‘Schilderen met je kleinkind’

Data en tijden:
Let op: deze cursus is uitgesteld naar nader te bepalen datum in oktober/november 2021
van 13.30 tot 16.00 uur.
Onder leiding van Fré Ham.

Wie wil dat nou niet: samen met je kleinkind een fantasierijk schilderij maken? Bij Perspectief kan op zondagmiddag 7 maart elke opa of oma onder leiding van Fré Ham samen met één kleinkind (bij voorkeur vanaf ongeveer 5 jaar) een kleurrijk kunstwerk schilderen. Op een vel stevig (passepartout) karton worden eerst met acryl diverse felle kleuren aangebracht. Daarna schilderen de koppels er naar hartenlust stippeltjes, lijntjes bloemetjes of andere versieringen op. Als alles droog is kunnen de kinderen, met hun rijke fantasie, daar fantasiedieren van maken. Met behulp van de grootouders krijgt de achtergrond tot slot een basiskleur waardoor de kleurrijke dieren bijna het schilderij uit springen!
De werken van kunstenares Elke Trittel zullen deze middag een bron van inspiratie kunnen zijn.

Graag zelf de verf en penselen en een schort of oud overhemd meenemen, voor het karton wordt gezorgd.

De kosten per koppel voor deze gezellige workshop zijn € 20,00 voor leden en € 25,00 voor niet-leden. Cursusgeld uitsluitend contant betalen bij aanvang van de cursus. Tot één week voor aanvang van de cursus kunt u kosteloos annuleren, daarna is het volledige cursusgeld verschuldigd.

Het bestuur van Perspectief heeft er alles aan gedaan om onze ateliers volgens de richtlijnen van het RIVM in te richten.

Aanmelden via:

 • dit aanmeldingsformulier.
 • Of mail naar: Margriet Katoen, mail: activiteitenperspectief@gmail.com
 • Aankondiging workshops, (basis)cursussen, lezingen, Alle nieuwsberichten

  Cursus ‘Ruimtelijk Schetsen’ in 7 lessen

  Data en tijden:
  Let op: deze cursus is uitgesteld naar nader te bepalen datum in oktober/november 2021
  Van 14.00 tot 16.00 uur.
  o.l.v. Dora Overmars.

  Ook mensen die al langer schilderen hebben vaak moeite met het toepassen van het perspectief en de verdwijnpunten in hun werk. Een onderwerp waar zelfs academie studenten langdurig op moeten studeren. Iedereen heeft er wel van gehoord maar hoe zit het ook alweer? Om dit moeilijke onderwerp voor iedereen toegankelijk en toepasbaar te maken heeft onze vaste begeleider Dora Overmars voor onze vereniging de cursus ‘Ruimtelijk schetsen’ ontwikkeld. Deze cursus belooft geen droge theoretische kost te worden maar Dora gaat ons leren hoe je met twee of drie verdwijnpunten, wat gokken en aannames, meer diepte en de juiste verhouding in je schilderij kan krijgen.

  Elke les begint met een half uur instructie om na een korte koffiepauze zelf een werkstuk te maken waarin de geleerde stof toegepast kan worden. Elke les behandelt Dora een ander onderwerp: 1. Wegen en paden; 2. Sloot met plank en knotwilg; 3. Huis; 4. Brug; 5. Boot en steiger; 6. Kar of tractor; 7. Schaduw voor palen en huis.

  Materialen dienen zelf meegebracht te worden:

  • Tekenpapier op A3 formaat,
  • HB potloden en gum,
  • Liniaal en eventueel een haak of geodriehoek
  • Kleurpotloden rood en blauw
  • Voor de toepassing naar keuze meenemen: aquarel spullen of houtskool of aquarelpotloden of pastelpotloden en bijpassend papier.

  De kosten voor deze cursus bedragen € 90,00 voor leden en € 120,00 voor niet-leden. Cursusgeld uitsluitend contant betalen bij aanvang van de cursus. Voor niet-leden geldt dat het cursusgeld (max € 100,-) in mindering wordt gebracht op de contributie als men besluit lid te worden.

  Tot één week voor aanvang van de cursus kunt u kosteloos annuleren, daarna is het volledige cursusgeld verschuldigd.

  Het bestuur van Perspectief heeft er alles aan gedaan om de ateliers volgens de richtlijnen van het RIVM in te richten.

  Aanmelden via:

 • dit aanmeldingsformulier.
 • Of mail naar: Margriet Katoen, mail: activiteitenperspectief@gmail.com
 • Alle nieuwsberichten

  Nieuwsbrief nr. 19 (oktober) verschenen

  Schets van deel van de Nachtwacht, te zien in de pop-up kunstbunker

  Vandaag hebben de leden de nieuwsbrief van oktober (nummer 19) ontvangen. In deze nieuwsbrief:

  • Mededelingen van het bestuur,
  • Atelier 5,
  • Overkapping,
  • Aanvullende maatregelen Corona,
  • Contributie 2021,
  • Nachtwacht,
  • Verslag steenhakweek,
  • Vakantieherinnering,
  • Aanvulling verjaardagenlijst.

  Nieuwsbrief niet ontvangen? Klik hier om deze nieuwsbrief te lezen of klik hier om naar het overzicht van alle nieuwsbrieven en het blad Perspectiviteiten te gaan.