Nieuws

Alle nieuwsberichten

Nieuwsbrief 17, 2021: over start nieuw seizoen

Nieuwsbrief nr. 17 van 2021 is verschenen op 24 augustus. In deze nieuwsbrief:

 • Bestuursmededelingen (o.a. over de start van het nieuwe seizoen)
 • Hakkers aan de slag
 • Heropening en financiën
 • Wijziging in schema ateliergroepen
 • Expositie Keramisten in Limmen
 • Beeld schulper nu geplaatst

Klik hier voor deze nieuwsbrief of ga naar het overzicht van alle nieuwsbrieven en afleveringen van Perspectiviteiten.

Aankondiging workshops, (basis)cursussen, lezingen, Alle nieuwsberichten

Basiscursus Tekentechnieken, sept./okt./nov. 2021

Data en tijden:
Vrijdagmiddag 24 september, 1, 8, 15, en 29 oktober en 5 november 2021,
van 13.30 – 16.00 uur.
Onder leiding van Afke Spaargaren.

Laat je in zes lessen verrassen door de mogelijkheden van de verschillende tekenmaterialen zoals potlood, pastel en in water oplosbaar krijt. Je leert de materialen hanteren aan de hand van voorbeelden uit de kunstgeschiedenis om zo de techniek te vinden die het beste bij je past. Je wordt hierbij steeds persoonlijk begeleid door docente en kunstenares Afke Spaargaren. Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

De kosten voor deze cursus zijn: € 75,- voor leden en € 100,- voor niet-leden. De materiaalkosten bedragen € 12,50. Het cursusgeld èn de materiaalkosten uitsluitend contant betalen aan de docent bij aanvang van de cursus (tijdens de eerste les). Voor niet-leden geldt dat dit cursusgeld in mindering wordt gebracht op de contributie als men besluit lid te worden.

Tot één week voor aanvang van de cursus kunt u kosteloos annuleren, daarna is het volledige cursusgeld verschuldigd.

Het bestuur van Perspectief heeft er alles aan gedaan om onze ateliers volgens de richtlijnen van het RIVM in te richten.

Aanmelden via:

 • dit aanmeldingsformulier.
 • Of mail naar: Margriet Katoen, mail: activiteitenperspectief@gmail.com
 • Aankondiging workshops, (basis)cursussen, lezingen, Alle nieuwsberichten

  Basiscursus Schildertechnieken: november/december 2021

  Data en tijdstip:

  Vrijdagmiddag 12, 19, 26 november en 3, 10 en 17 december 2021
  van 13.30 tot 16.00 uur.
  Onder leiding van Afke Spaargaren.

  Let op: Deze cursus is reeds volgeboekt

  Heb je altijd al willen leren schilderen of wil je je vaardigheden verbeteren? Ontdek dan in deze cursus nieuwe mogelijkheden. Aan de hand van diverse voorbeelden uit de kunstgeschiedenis zullen we gedurende zes lessen gaan werken met o.a. aquarel- en acrylverf. We gebruiken naast kwasten ook paletmessen, creditcards en shapers om tot een verrassend eindresultaat te komen.

  Deze basiscursus is een vervolg op de basiscursus tekentechnieken maar kan ook los van de vorige cursus gevolgd worden en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Kunstenares/docente Afke Spaargaren zal iedere cursist persoonlijk begeleiden.

  De kosten voor deze cursus zijn: € 75,- voor leden en € 100,- voor niet-leden. De materiaalkosten bedragen € 17,50. Cursusgeld èn materiaalkosten uitsluitend contant betalen aan de docent bij aanvang van de cursus (tijdens de eerste les).

  Voor niet-leden geldt dat dit cursusgeld in mindering wordt gebracht op de contributie als men besluit lid te worden. Tot één week voor aanvang van de cursus kunt u kosteloos annuleren, daarna is het volledige cursusgeld verschuldigd.

  Het bestuur van Perspectief heeft er alles aan gedaan om onze ateliers volgens de richtlijnen van het RIVM in te richten.

  Informatie en aanmelden:

 • bij Margriet Katoen, e-mail: activiteitenperspectief@gmail.com, of
 • via dit formulier.
 • Aankondiging workshops, (basis)cursussen, lezingen, Alle nieuwsberichten

  Cursus ‘Ruimtelijk Schetsen’ in 7 lessen: okt./nov. 2021

  Data en tijden:
  Zaterdagmiddag 2, 9, 16 en 30 okt. en 6, 13 en 20 nov. 2021
  Van 14.00 tot 16.00 uur.
  o.l.v. Dora Overmars.

  N.B. Deze cursus is reeds vol geboekt!

  Ook mensen die al langer schilderen hebben vaak moeite met het toepassen van het perspectief en de verdwijnpunten in hun werk. Een onderwerp waar zelfs academie studenten langdurig op moeten studeren. Iedereen heeft er wel van gehoord maar hoe zit het ook alweer? Om dit moeilijke onderwerp voor iedereen toegankelijk en toepasbaar te maken heeft onze vaste begeleider Dora Overmars voor onze vereniging de cursus ‘Ruimtelijk schetsen’ ontwikkeld. Deze cursus belooft geen droge theoretische kost te worden maar Dora gaat ons leren hoe je met twee of drie verdwijnpunten, wat gokken en aannames, meer diepte en de juiste verhouding in je schilderij kan krijgen.

  Elke les begint met een half uur instructie om na een korte koffiepauze zelf een werkstuk te maken waarin de geleerde stof toegepast kan worden. Elke les behandelt Dora een ander onderwerp: 1. Wegen en paden; 2. Sloot met plank en knotwilg; 3. Huis; 4. Brug; 5. Boot en steiger; 6. Kar of tractor; 7. Schaduw voor palen en huis.

  Materialen dienen zelf meegebracht te worden:

  • Tekenpapier op A3 formaat,
  • HB potloden en gum,
  • Liniaal en eventueel een haak of geodriehoek
  • Kleurpotloden rood en blauw
  • Voor de toepassing naar keuze meenemen: aquarel spullen of houtskool of aquarelpotloden of pastelpotloden en bijpassend papier.

  De kosten voor deze cursus bedragen € 90,00 voor leden en € 120,00 voor niet-leden. Cursusgeld uitsluitend contant betalen bij aanvang van de cursus. Voor niet-leden geldt dat het cursusgeld (max € 100,-) in mindering wordt gebracht op de contributie als men besluit lid te worden.

  Tot één week voor aanvang van de cursus kunt u kosteloos annuleren, daarna is het volledige cursusgeld verschuldigd.

  Het bestuur van Perspectief heeft er alles aan gedaan om de ateliers volgens de richtlijnen van het RIVM in te richten.

  Aanmelden is niet meer mogelijk

  Alle nieuwsberichten

  Nieuwsbrief 14 (2 juli): vakantie, schilderen met Afke en expositie Cor Spil

  Er is weer een nieuwe nieuwsbrief (nr. 14, 2 juli 2021) uit. Met daarin informatie over:

  • Vakantie Perspectief,
  • Contributie en financiën,
  • Wateroverlast in ateliers,
  • Schilder mee met Afke Spaargaren,
  • Expositie Cor Spil.

  Klik hier om de nieuwsbrief te lezen (in een nieuw tabblad) of klik hier om naar het overzicht te gaan van alle nieuwsbrieven en afleveringen van ons tijdschrift Perspectiviteiten.

  Alle nieuwsberichten

  Nieuwsbrief 13: over verbouwingen, een terugblik, een expositie en buitenactiviteiten

  Gisteren (29 mei) is nieuwsbrief 13 van dit jaar verschenen. Met daarin:

  • Houtkunst in Tuin van Kapitein Rommel,
  • Coronaterugblik door Kees Schulte Fischedick,
  • Vloer in beeldhouwlokaal gelegd,
  • Nieuwe keuken met dank ontvangen,
  • Afke gaat buitenschilderen met haar groepen.

  Klik hier om nieuwsbrief 13 (29-5-2021) te bekijken (in een nieuw tabblad), of klik hier om naar het overzicht van alle nieuwsbrieven en afleveringen van Perspectiviteiten te gaan.

  Alle nieuwsberichten

  Heropening Perspectief vanaf 19 mei

  De heropening van Perspectief is een feit, zo valt te lezen in de laatste nieuwsbrief die verschenen is op 21 mei. De eerste leden én de eerste begeleiders zijn alweer aan de slag. Lees in nieuwsbrief van 21 mei (nr. 12 van dit jaar) welke begeleiders we komende week weer kunnen verwachten en over de (eenmalige) subsidie die de gemeente heeft toegezegd om de gederfde inkomsten ten gevolge van de corona-crisis te compenseren.

  Klik hier om de nieuwsbrief te lezen (in een nieuw tabblad), en klik hier om naar het overzicht van alle nieuwsbrieven en afleveringen van Perspectiviteiten te gaan.

  Alle nieuwsberichten

  Perspectief open vanaf woensdag 19 mei

  Weer open met ingang van woensdag 19 mei!

  Nieuwsbrief nr. 11 is verschenen op 12 mei. Met daarin heel belangrijk en fijn nieuws: met ingang van woensdag 19 mei zijn de ateliers weer open voor onze leden! Vanaf maandag 31 mei tot en met 26 juni is er ook weer (gedeeltelijk) begeleiding bij de ateliers. Op 27 juni begint de zomervakantie. Na de zomervakantie hopen we weer met elkaar een vol verenigingsjaar te kunnen draaien!

  We hebben er allemaal lang op gewacht: het is fijn dat we elkaar vanaf komende week weer kunnen zien en elkaar kunnen inspireren in onze creativiteit!

  Om de risico’s zoveel mogelijk te beperken, zijn er een aantal regels opgesteld:

  • zorg ervoor dat er niet meer dan 6 personen zijn per klaslokaal,
  • hou 1,5 meter afstand,
  • draag een mondkapje als je niet op je plek zit maar rondloopt,
  • Schrijf je aanwezigheid in zodat we actie kunnen ondernemen als er toch iets gebeurt.

  Lees alles over de heropening én over de houtexpositie bij Kapitein Rommel en een herinnering aan ons jubileum in 2017 in nieuwsbrief nr. 11 (van 12 mei) of klik hier om naar het overzicht te gaan van alle nieuwsbrieven en afleveringen van Perspectiviteiten.

  Alle nieuwsberichten

  Nieuwsbrief 10 (4 mei 2021) uit

  Onze redactie heeft op 4 mei weer een nieuwe nieuwsbrief het licht doen zien. Nieuwsbrief nummer 10, met daarin bijzondere aandacht gevraagd voor de (laatste) Perspectieflezing van Karin van Bodegom over vrouwen in de kunst. Daarnaast de volgende punten:

  • Heropening Perspectief uitgesteld,
  • Wijziging woensdaggroep,
  • Expositie in kapsalon,
  • Ton Rijkers schreef een boek.

  Lees hier nieuwsbrief nr. 10 (in een nieuw tabblad) of klik hier om naar het overzicht van alle nieuwsbrieven en afleveringen van Perspectiviteiten te gaan.