Nieuws

Aankondiging workshops, (basis)cursussen, lezingen, Alle nieuwsberichten

Zomerworkshop ‘Durf Abstract’

  • datum: donderdagmiddag 20 en vrijdagmiddag 21 augustus 2020
  • tijd: 13.30 tot 16.30 uur
  • o.l.v. Jaap van der Dussen

Onze gastdocent, kunstenaar Jaap van der Dussen uit Heiloo, komt nogmaals naar Perspectief. Tijdens zijn twee middagen durende workshop ‘Durf Abstract’ laat hij de deelnemers nader kennis maken met een andere manier van schilderen. Hij begeleidt ons met het loslaten van onze ingeslepen technieken hetgeen vervolgens tot verrassende resultaten zal leiden. Tijdens deze cursus gaan we experimenteren met acrylverf, een brede kwast en paletmes.

Jaap van der Dussen schildert bijna veertig jaar. Aanvankelijk figuratief, maar in de loop der tijd steeds abstracter. Zijn werk werd geëxposeerd op diverse tentoonstellingen in Nederland, Frankrijk en Italië.

Lees hier verder
Alle nieuwsberichten

Nieuwsbrief nr. 8 (19 april 2021)

Nieuwsbrief nummer 8 verschenen

De nieuwsbrief is weer uit. Nummer 8 van dit jaar alweer, verschenen op 19 april. In de nieuwsbrief een terugblik op de (online) Algemene Ledenvergadering van 16 april en informatie over een lezing door Maria Heideveld op donderdag 22 april over de bijzondere verhouding die we in de kunst de gulden snede noemen.

Alle nieuwsberichten

Nieuwsbrief: info over ledenvergadering

Nieuwsbrief nummer 7 verschenen, met informatie over de ledenvergadering

Deze week wordt de Algemene Ledenvergadering gehouden. In de vandaag verschenen nieuwsbrief (nummer 7, 12 april 2021) nogmaals de link om daaraan deel te nemen. Daarnaast in deze nieuwsbrief een inspirerend initiatief om kunst te laten zien in de Tuin van Kapitein Rommel. Anja Jonker (docent Beeldhouwen in hout) vertelt er alles over.

Klik hier om nieuwsbrief nummer 7 te openen (in een nieuw tabblad), of klik hier om naar het overzicht van alle nieuwsbrieven en afleveringen van Perspectiviteiten te gaan.

Alle nieuwsberichten

Nieuwsbrief 5 en Perspectiviteiten voorjaar 2021

Onze redactie verzet bergen! Vandaag verscheen niet alleen Nieuwsbrief nummer 5 (met informatie over de lezingen die Perspectief organiseert), maar ook het voorjaarsnummer van Perspectiviteiten.

In Nieuwsbrief nummer 5 aandacht voor:

Het voorjaarsnummer van Perspectiviteiten is vooral gewijd aan de komende Algemene Ledenvergadering op vrijdag 16 april (via Zoom). Daarnaast kan je onder andere lezen over:

  • Rakustoken,
  • Exposities Noordhollandse keramisten,
  • Terugblik op workshop Droge naald.

Klik hier om Nieuwsbrief nummer 5 te lezen, of klik hier om het voorjaarsnummer van Perspectiviteiten te openen. Of klik hier om naar het overzicht van alle nieuwsbrieven en afleveringen van Perspectiviteiten te gaan.

Alle nieuwsberichten

Nieuwsbrief nr. 2 van dit jaar verstuurd

Nieuwsbrief nummer 2 van 2021 verstuurd naar de leden

Op 14 februari, Valentijnsdag, is nieuwsbrief nummer 2 van dit jaar verstuurd naar de leden. Hierin o.a. informatie over een nieuw initiatief van Perspectief: de organisatie van een serie lezingen en over de Kunstfietsroute die helaas ook dit jaar niet door kan gaan.

Klik hier om de nieuwsbrief (in een nieuw tabblad) te lezen, of hier om naar het overzicht van alle nieuwsbrieven te gaan.

Alle nieuwsberichten

De allereerste nieuwsbrief van het jaar 2021

Nieuwsbrief nummer 1 van 2021 verzonden naar de leden

In de allereerste nieuwsbrief van dit jaar, komen we met een belangrijke mededeling van het bestuur over de gevolgen voor Perspectief van de instelling van een avondklok en andere coronamaatregelen. Daarnaast is er informatie over de (helaas iets minder goede) financiële situatie van onze vereniging.

Klik hier nieuwsbrief nr. 1 van 2021 te openen (in een nieuw tabblad), of klik hier om naar het overzicht van alle nieuwsbrieven te gaan.

Alle nieuwsberichten

Nieuwsbrief 25 (15 december) verschenen

Nieuwsbrief 25 (15 december 2020) verschenen

Vandaag is nieuwsbrief 25 verschenen. Met daarin helaas de mededeling dat ook Perspectief de gevolgen ondervindt van de nieuwe lock-down. We moeten de ateliers sluiten. De sluiting zal, voor zover we nu kunnen overzien, tenminste 5 weken duren. We hopen dat we elkaar vanaf 19 januari 2021 weer kunnen ontmoeten in onze ateliers in De Duinrandschool.

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen, of bekijk hier het overzicht van alle nieuwsbrieven.

Alle nieuwsberichten

Nieuwsbrief 24 verschenen

Nieuwsbrief 24 verschenen op 28 november 2020

Gisteren is nieuwsbrief 24 verstuurd. Daarin onder andere informatie over de aanschaf van een CO2-meter om te kunnen nagaan of de ruimtes voldoende geventileerd zijn, mededelingen van de evenementencommissie en een oproep wie een artikel wil schrijven over de beelden in Castricum.

Klik hier om nieuwsbrief 24 te openen, of klik hier om naar het overzicht van alle nieuwsbrieven te gaan.