Anja Jonker, docent beeldhouwen in hout

Hallo ik ben Anja Jonker

Ik ben de begeleider van de ateliergroep Beeldhouwen in Hout op dinsdagochtend in atelier 2 en 3 (9.30-12.00 uur), en op dinsdagavond in atelier 2 (19.30-22.00 uur).

In 2011 volgde ik de workshop in Beeldhouwen in hout bij Jos Apeldoorn in Egmond. Vanaf dat moment heeft hout mijn Passie. Ik ben opgeleid als creatief therapeut beeldend en volgde de kunstopleiding in Arnhem. Ik werkte lange tijd als activiteitenbegeleider. Daarnaast deed ik mee aan kunstprojecten. Ik probeerde altijd veel verschillende materialen uit. Zo maakte ik bijvoorbeeld kostuums voor musicals en theater en muurschilderingen. Toen ik beeldhouwen in hout ontdekte won dat mijn hart. Ik werk nu als beeldhouwer in hout in Castricum. Iets om nooit meer mee te stoppen!

Daarnaast organiseer ik samen met natuur en milieu tuinen: het familie evenement de ‘Sprookjestuin’. Ik maak hiervoor de kostuums en houten beelden. Deze sprookjestuin is jaarlijks te zien in de tuin van Kapitein Rommel te Castricum , Heemtuin Zaandam en elders in het land.

Voortzetting workshops: Ik werkte 7 jaar in de beeldhouwgroep ’rondom Jos Apeldoorn’. Nu Jos stopt met het begeleiden heb ik de beitel overgenomen. Ik geef de workshops beeldhouwen in hout in het ‘glazen houtlokaal in Noord Bakkum. Bij Perspectief begeleid ik de houtgroep op de Dinsdagavond.

Werk van Anja Jonker:
2016: Armen die reiken en omarmen. Handen en voeten uit ruwe stammen gehaald. Anja maakt zowel houten beelden als reliëfs.
2017: Reliëfs uitgehouwen in het tafelblad. ‘The Cirkel of Life’ verbeeld het gezinsleven. Het zijn reliëfs over liefde , geboorte en gezin.
2018: Dit jaar werkt Anja met het thema ‘ spiegelingen’. Het zijn bespiegelingen op het zelf: beeld en spiegelbeeld. www.artkid.nl

Exposities en hakdemonstraties:

  • juni: jaarlijks tijdens de kunstfietsroute is in de ‘Tuin van Kapitein Rommel’ in een gezamenlijk expositie met ‘Kunst in Hout ’.
  • mei: ‘Kunst in Hout’’ te zien op de kunstmarkt in Hortus Bulborum
  • juni: Houtkunst van Jos Apeldoorn en Anja Jonker tijdens kunstparade op het PCC te Heiloo
  • juli 1e week zomervakantie: Sprookjestuin in de Tuin van Kapitein rommel
  • oktober herfstvakantie: Sprookjestuin in de Heemtuin in Zaandam

Workshops in het ‘glazen houtlokaal‘ 1x per maand zie www.artkid.nl:
Anja Jonker met assistentie van Sabine Tacci