Daniël Haans, docent schilderen

Op maandagavond, van 19.30 tot 21.30, begeleidt Daniël Haans in gebouw De Lelie in Akersloot leden van de Akerslootgroep van Perspectief bij het schilderen.

Met ingang van het seizoen 2022-2023 is Daniël aan de slag gaan als docent van de leden van Perspectief in Akersloot. Maar wellicht ook in Castricum. Daniël is autodidact en vanaf zeer jonge leeftijd actief geworden in de kunst.  Hij is getrouwd en heeft vier dochters. Hij heeft gestudeerd aan het Grafisch Lyceum Amsterdam (nu bekend als het Mediacollege Amsterdam), en heeft daarnaast voor opleidingen op ander gebied onder andere onderwijsdeskundigheid als vereiste vakken gehad.

Zelf is Daniël een klassieke schilder die vooral het ambacht aanhangt, en het werk voortzet zoals het al honderden jaren gebeurt. Maar hij is geen navolger van de klassieke schilders: zijn voorkeur voor deze manier van schilderen is, zoals hij zelf zegt, aangeboren. En ook al schildert hij zelf graag klassiek: Daniël is daarnaast breed onderlegd op diverse andere  gebieden en technieken in de kunst.

Als docent heeft Daniël veel ervaring. Hij heeft klassikale lessen gegeven op school, groepslessen van kinderen op basisscholen, is als docent aan verschillende verenigingen verbonden en heeft vele workshops en masterclasses gegeven. Daarnaast staat hij als zelfstandige met veel passie leerlingen bij in het proces van hun ontwikkelingen met veel aandacht voor de manier waarop diverse materialen en technieken toegepast worden.

Daniël heeft een aantal tentoonstellingen gehad in musea en vele exposities in galerieën. Zijn eerste expositie hield hij op 14-15 jarige leeftijd, waar toen ook veel werk is verkocht. Met regelmaat staat Daniël met zijn werk op de Rembrandt Art Market in Amsterdam en zijn werk is te vinden in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en zelfs daarbuiten.

Daniël is niet alleen trots op zijn eigen loopbaan, maar ook op zijn docentschap waarin hij zoveel leerlingen mocht begeleiden.

Wil je meer weten over Daniël, neem dan een kijkje op zijn website: www.danielhaans.nl.