Ingerid Opstelten, docent beeldhouwen

Ingerid Opstelten aan het werk

Ik ben een kunstenaar die graag in verschillende disciplines en technieken werkt. Soms bepaalt het onderwerp het materiaal waarmee ik werk. Vaak verwerk ik video of licht in mijn beelden en naast de traditionele materialen zoals steen, hout en afgieten in beton of gips, maak ik ook beelden met een afwerking in mozaïek.

In mijn werk komt de mens of onderdelen van een mens vaak voor, maar in steen werk ik ook vaak abstract. Mijn meest recente werk zijn mensfiguren gemaakt van plakband.

Kortom ik houd van een brede en open mind en vind het dan ook leuk mensen uit te dagen nieuwe wegen te onderzoeken en ontdekken.

Ik begeleid iedereen individueel, maar met groepsopdrachten of thema’s probeer ik ook gezamenlijk te kijken wat een spannende oplossing is voor het thema waarmee we bezig gaan.

Op mijn website (www.ingeridopstelten.nl) kan je meer lezen over mij en mijn werk, en over cursussen en workshops die ik geef naast de begeleiding van het beeldhouwatelier op woensdagmiddag bij Vereniging Perspectief.