Martin Heijnen, docent tekenen en schilderen

Ik ben Martin Heijnen en ben bij vereniging Perspectief betrokken als begeleider van leden die zich willen bekwamen met het werken op het platte vlak. Maandagochtend zet ik (in atelier 1) een stilleven neer en kan er ook vrij worden geschilderd en getekend tussen 10.00-12.00, maandagmiddag begeleid ik modeltekenen, met afwisselend gekleed als ongekleed model tussen 13.30-15.30 uur.

Ik ben in 1991 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de kunsten te Utrecht, afdeling autonome vormgeving in de richtingen tekenen en schilderen. Binnen mijn eigen werk maak ik vooral schilderijen, waarbij per thema een serie ontstaat. Thema’s zoals ‘bossen’ (2001-2003) maar ook ‘contrast en context’ (1998 – heden) zijn thema’s met zowel realistische als abstracte elementen. Ik werk vooral met olie- en acrylverf op doek en op papier.

Mijn atelier bevindt zich in Wormer. Mijn werk is te zien op www.tengel.nl of www.heijnenart.com.

Sinds 1997 ben ik begeleider bij Perspectief. Als begeleider probeer ik altijd een ontspannen sfeer te creëren waarbij de waarneming van het eigen werkstuk en het beoogde doel van het proces en het werkstuk de belangrijkste aandachtspunten zijn. In overleg en met adviezen wordt binnen de wens van de ontwerp(st)er het werkstuk naar een goed resultaat begeleid.